Frivilliga Radioorganisationen

FRO Örnsköldsvik

Kontaktinformation

FRO Örnsköldsvik
Kristian Ottosson
Tallmovägen 10
892 43 DOMSJÖ
E-post: kickenix@gmail.com
Tel: 070-3010289

Välkommen till FRO Örnsköldsvik

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap.

I FRO örnsköldsvik finns representanter från 15 bataljonen (Ångemanlands bataljon) och 151 insatskompaniet (Baserad i Örnsköldsvik)

Vi har FRONET repeter och en vhf repeter som vi underhåller. U

Under 2018 har vi och FRO Sollefteå fått i uppdrag att hjälpa oringen med sambandet. 

FRO Örnsköldsvik har gemensam verksamhet med de andra frivilligorganisationerna. Bland annat så hjälper vi Försvarsutbildarna med deras ungdomsverksamhet några gånger per termin.  

O-ringen

Vi har nu fått i uppdrag att sköta smabandet under o-ringentävlingarna här i Örnsköldsvik. Vi ska under tävlingarna bemanna en helpdesk och hjälpa arrangörerna om de får problem med sambandet. Vi kommer att driftsätta ett antal nät åt dem och har nu i december 2017 gjort en första rek där vi kan konstatera att vi har mycket goda möjligheter att lösa alla o-ringens behov.

FRO Sollefteå

En lång bilfärde senare anlände vi i fint vårväder till Nipanområdet i Sollefteå Efter en presentation och genomgång av hur FRO Sollefteå arbetar tillsammans med frivillig resursgrupp och MSB så fick vi titta in i Radiosol som är i samma lokaler. Sedan bar det iväg och vi titta på lokarena och fordonen vid Tjärnmyren och en mast för närradion, FROnet, crossbandsrepeters med mera.

 

 

Försvarsmaktens dag

Den 16-17/9 är det Försvarsmaktens dag i Örnsköldsvik. FRO Örnsköldsvik avser delta, visa upp oss och rekrytera.

Måndag 23/5 är det möte med rekryteringsgruppen på Bataljonsstaben. Kristian Ottosson avser delta för FRO Öviks räkning.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök