Frivilliga Radioorganisationen

FRO Örnsköldsvik

Kontaktinformation

FRO Örnsköldsvik
Kristian Ottosson
Skolvägen 14
892 40 DOMSJÖ
E-post: kickenix@gmail.com
Tel: 070-2941441

Välkommen till FRO Örnsköldsvik

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap.

I FRO örnsköldsvik finns representanter från 15 bataljonen (Ångemanlands bataljon) och 151 insatskompaniet (Baserad i Örnsköldsvik)

Vi har FRONET repeter och en vhf repeter som vi underhåller. U

Under 2018 har vi och FRO Sollefteå fått i uppdrag att hjälpa oringen med sambandet. 

FRO Örnsköldsvik har gemensam verksamhet med de andra frivilligorganisationerna. Bland annat så hjälper vi Försvarsutbildarna med deras ungdomsverksamhet några gånger per termin.  

DMR

Vi har nu köpt in en Hytera 625 digital repeater på 2m bandet. Vi har även beställt 2 handenheter av model Retevis RT3-S med GPS varv vi fått en och den fungerar. Emil och Kristian har köpt in privata AnyTone enheter och vi hoppas det blir fler.

O-ringen

Vi har nu fått i uppdrag att sköta smabandet under o-ringentävlingarna här i Örnsköldsvik. Vi ska under tävlingarna bemanna en helpdesk och hjälpa arrangörerna om de får problem med sambandet. Vi kommer att driftsätta ett antal nät åt dem och har nu i december 2017 gjort en första rek där vi kan konstatera att vi har mycket goda möjligheter att lösa alla o-ringens behov.

FRO Sollefteå

En lång bilfärde senare anlände vi i fint vårväder till Nipanområdet i Sollefteå Efter en presentation och genomgång av hur FRO Sollefteå arbetar tillsammans med frivillig resursgrupp och MSB så fick vi titta in i Radiosol som är i samma lokaler. Sedan bar det iväg och vi titta på lokarena och fordonen vid Tjärnmyren och en mast för närradion, FROnet, crossbandsrepeters med mera.

 

 

Försvarsmaktens dag

Den 16-17/9 är det Försvarsmaktens dag i Örnsköldsvik. FRO Örnsköldsvik avser delta, visa upp oss och rekrytera.

Måndag 23/5 är det möte med rekryteringsgruppen på Bataljonsstaben. Kristian Ottosson avser delta för FRO Öviks räkning.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök